Zárt kapuk mögött temetik el Michael Jacksont

Vágólapra másolva!
Zártkörű rendezvényen, csak a család és a barátok részvételével temetik el Michael Jackson amerikai popsztárt csütörtök este. Jackson végső nyughelye klasszikus európai szobormásolatok és hollywoodi sztárok között lesz a Los Angeles melletti Glenade város Forest Lawn nevű temetőjében. A ceremóniáról csupán annyi lehet tudni, hogy a költségei "rendkívüliek", és hogy a rendezvényre a médiát egyáltalán nem fogják beengedni.
Vágólapra másolva!

Los Angeles-i idő szerint csütörtök este 7-kor (magyar idő szerint pénteken hajnali 4-kor) temetik el Michael Jackson amerikai zenészt a kaliforniai Glenade város Forest Lawn nevű temetőjében. A zártkörű eseményre a rendezők nem engedik be a médiát, a kamerák csak a temető főbejáratáig mehetnek majd - írja a CNN. A temetésen kizárólag a családtagok és az énekes barátai vehetnek majd részt.

A tervezett ceremóniáról keveset lehet tudni, a CNN annyit írt, hogy az énekes egykori barátja, Gladys Knight fog énekelni. A hatalmas mauzóleumot, amely általában a turisták által is látogatható, már szerdán lezárták az előkészületek miatt. A biztonsági őrök senkit nem engednek be, és azt ígérik, hogy pénteken nyit újra a létesítmény - írja a CNN. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a síremlékhez milyen közel engedik majd a turistákat, annyi azonban biztos, hogy a hely továbbra is állandó kamerás megfigyelés alatt lesz.

A temető, ahová Jacksont temetik, egyben emlékparkként is működik, és rengeteg amerikai híresség végső nyughelyeként szolgál. Az 1906-ban megnyitott sírkertnek külön részlege van a hollywoodi sztárok számára, itt van eltemetve például Humphrey Bogart, Errol Flynn és Clark Gable, de a Forest Lawn sírjai között találni Walt Disney síremlékét is.

A temető emlékparkja híres európai templomok és ismert reneszánsz szobrászok mesterműveinek másolataival van tele. A CNN szerint Jackson temetése a Nagy Mauzóleumban lesz, amely a temető honlapja szerint építészetileg az olasz Campo Santo temetőre hajaz, és a Time magazin korábban "az újvilág Westminster apátságának" nevezte.

"Rendkívüli költségek"

A temetése több mint 2 hónappal követi a sztár halálát, a körülmények bizonytalansága miatt ugyanis a holttestet sok vizsgálatnak kellett alávetni. A halottszemlék és vizsgálatok után a Los Angeles-i halottkém a múlt héten mondta ki, hogy az énekes halálát a vérében talált halálos mennyiségű altató okozta(a halál okáról bővebben korábbi cikkünkben olvashat). Jackson vérében főleg érzéstelenítő hatású Propofolt és Lorazepam nevű nyugtatót találtak, a vizsgálat után halálát emberölésnek minősítették, de feljelentést egyelőre senki ellen nem tettek.

Forrás: AFP

A temetést eredetileg még így is augusztus 29-re időzítették először, mivel ekkor ünnepelte volna a popsztár 51. születésnapját. Az eseményt végül azért halasztották el, mert Jackson családjának több időre volt szüksége a ceremónia megszervezéséhez - írja a Guardian című brit lap. A CNN szerint a család abban is megosztott volt, hogy hova temessék az énekest, testvére, Jermaine Jackson a CNN-nek azt mondta, hogy ő Michael birtokán, Neverland Ranchen szerette volna eltemetni, de édesanyja végül a Forest Lawn temető mellett döntött.

A temetés költségei a Jackson-vagyon kezelőinek egyik ügyvédje, Jeryll Cohen szerint "rendkívüliek, ugyanakkor Michael Jackson is rendkívüli ember volt" - idézte az ügyvédet a Guardian. A lap szerint a család a sír körül 12 üres sírhelyet is megvásárol, miután a Los Angeles-i legfelsőbb bíróság az énekes anyjának engedélyezte, hogy a popsztár vagyonából fizessék a temetés költségeit.