Obama könyvét olvassák a guantánamói rabok

Vágólapra másolva!
Obama önéletrajzi műve az egyik leggyakrabban kikölcsönzött könyv a guantánamói fogolytáborban. A rabok szívesen olvassák még a Harry Potter-regényeket és a Don Quijotét.
Vágólapra másolva!

Barack Obama amerikai elnök első önéletrajzi műve, az Álmok apámtól is szerepel a guantánamói rabok kedvenc olvasmányai között - olvasható a Huffington Post amerikai hírportálon. Az amerikai börtöntáborban a Harry Potter-regényeket, Cervantes művét és Obama írását muzulmán vallásos írások követik a népszerűségi skálán. Az amerikai börtöntáborban terroristagyanús személyeket, köztük sok muszlim foglyot tartanak fogva.

A létesítményben 13 500 kötetes könyvtár működik. A felsorolt művek népszerűségére abból következtetnek, hogy a táborban őrzött 229 személy ezeket a könyveket kérte ki a legtöbbször. Erről egy újságíró számolt be, aki a közelmúltban járt a fogolytáborban.

Az őrizetesek többségét állítólag lenyűgözi, hogy az Egyesült Államok új elnökének afrikai és muszlim gyökerei is vannak (Obama apja kenyai származású és muszlim vallású volt). Obama korábban ígéretet tett a guantánamói tábor 2010 januárig történő bezárására.