Az amerikai népnek üzent bin Laden

Vágólapra másolva!
Az iraki és az afganisztáni háború leállítására szólította fel újabb hangüzenetében az USA-t Oszama bin Laden. A terrorista vezér Barack Obama amerikai elnöknek is üzent, aki szerinte nem változtatott külpolitikáján.
Vágólapra másolva!

Új hangüzenettel jelentkezett Oszama bin Laden. A terrorista vezér "Az amerikai néphez intézett nyilatkozata" egy iszlamista honlapon jelent meg, és körülbelül tíz perces hosszúságú. A felvételen bin Laden azt üzeni az amerikai elnöknek, hogy nincs ereje leállítani az iraki és az afganisztáni háborút, és arról beszél, mi motiválta a nevéhez fűződő szervezetet, az al-Kaidát a 2001. szeptember 11-i - melyeknek a napokban volt a 8. évfordulója - támadásokban. Az egyik kulcsmomentum Izrael amerikai támogatása volt - állítja.

"Eljött az idő, hogy megszabaduljatok a félelemtől, és a neokonzervatívok valamint az izraeli lobbi ideológiai terrorizmusától" - idézte a BBC az amerikai Intel Center által közzétett felvételt.

Bin Laden jóslásokba is bocsátkozik arról, mi lehet az USA és az al-Kaida közötti konfliktus végkifejlete: "Ha leállítjátok a háborút, akkor rendben van. Másképp nincs más lehetőségünk, csak hogy minden fronton folytassuk felőrlő taktikánkat... Ha a biztonságot választjátok és felhagytok a háborúval, ahogy a közvélemény-kutatások is intenek titeket, akkor készek vagyunk viszontválaszolni." A terrorista vezér azzal vádolta Barack Obama amerikai elnököt, hogy képtelen volt megváltoztatni külpolitikáját,

Bin Laden a feltételezések szerint valahol az afgán-pakisztáni határvidéken bujkál. Utoljára júniusban hallatott magáról.