Ugyanazok a számok jöttek ki kétszer egymás után a bolgár lottón

Vágólapra másolva!
Két egymást követő sorsoláson is ugyanazt a számsort húzták ki a bolgár lottón. Az első húzásnál senkinek sem volt telitalálatos szelvénye, a másodiknál viszont 18 ember tarolt. A bolgár hatóságok vizsgálatot indítottak.
Vágólapra másolva!

Vizsgálatot rendeltek el a bolgár hatóságok, miután két egymást követő héten ugyanazt a hat számot húzták ki a lottón - írja a BBC. Szeptember 6-án és 10-én is a következő számsort választotta ki a gép: 4, 15, 23, 24, 35, 42.

A BBC megkérdezett egy matematikust, szerinte egy a négymillióhoz az esélye, hogy ugyanaz a hat számjegy egymás után kétszer felbukkan a lottón. De véletlen egybeesések történhetnek - tette hozzá.

Szvilen Nejkov bolgár sportminiszter közölte: az eset kivizsgálására felállított bizottság a hét végéig válaszolhat a felmerült kérdésekre. A lottócég szerint képtelenség a manipuláció, véletlen egybeesésről van szó. Ráadásul szerintük a számokat másodszor más sorrendben választotta ki a gép, mint az első sorsolásnál.

Az első számsor senkinek sem jött be Bulgáriában, nem volt telitalálat, viszont a pár nappal későbbi sorsoláson tizennyolcan is eltalálták a nyerőszámokat. Ők fejenként 10 164 levát, azaz 1,4 millió forintot nyertek.