Egy laboránst vádolnak a Yale-hallgató meggyilkolásával

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek a Yale Egyetem egyik laboránsa ellen, a gyanú szerint ő ölte meg az egyik végzős diáklányt. A holttestet az egyetem egyik alagsorában találták meg vasárnap, a lánynak aznap lett volna az esküvője.
Vágólapra másolva!

Vádat emeltek az amerikai Yale Egyetem laboránsa ellen gyilkosság címén, mert megalapozott a gyanú, hogy ő ölte meg az egyik végzős diáklányt, akinek holttestét a hét végén találták meg. A férfit - Raymond Clarkot - a rendőrség szerdán a Connecticut állambeli Middletwonban vette őrizetbe, jóllehet akkor még nem kezelték gyanúsítottként, csak számos mintát vettek tőle.

Az áldozat, a 24 éves Annie Le holttestére vasárnap délután - esküvőjének tervezett napján - találtak rá az egyetem egyik szigorúan őrzött és kizárólag a diákok, valamint az alkalmazottak számára hozzáférhető épületének alagsorában, egy kábelekkel befuttatott falmélyedésben. A fiatal lány szeptember 8-én tűnt el.

A vele egy laborban dolgozó, most vád alá helyezett fiatal férfit DNS-tesztnek vetették alá, valamint ujjlenyomatot, illetve nyálmintát vettek tőle, és ezeket vetették össze a helyszínen begyűjtött több mint száz bizonyítékkal.

A nyomozás során a laborba bejárással bírók önként adtak DNS-mintát, hogy segítsék az egyetemi közösséget megrázó ügy megoldását. A hatóságok több mint hétszáz órányi, a biztonsági kamerák által rögzített felvételt gyűjtöttek be.

Raymond Clark, ügyének október elején esedékes tárgyalásáig 3 millió dollár (551 millió forint) óvadék fejében kerülhetne szabadlábra. A férfit mindenesetre kitiltották az egyetemről és a belépőjét is érvénytelenítették.

A patinás Yale történetében nem ez az első tragikus haláleset. 1998 decemberében a kampusztól két kilométerre találtak rá a 17 késszúrással meggyilkolt Suzanne Jovin holttestére. Az ügy azóta is megoldatlan maradt.