Krokodillal fenyített az olasz maffiózó

Vágólapra másolva!
Egy negyvenkilós krokodil segítségével hajtott ki pénzt emberekből egy olasz maffiafőnök. A hüllőt szigorú őrizet mellett a teraszon tartotta és élő nyulakkal etette.
Vágólapra másolva!

Krokodilt foglalt le az olasz rendőrség a délolasz Caserta városában - írja a BBC. Az 1,7 méter hosszú és 40 kilogramm súlyú hüllőt egy maffiavezér valószínűleg arra használta, hogy védelmi pénzt szedjen ki áldozataiból. A krokodilt akkor találták meg, amikor fegyverek után kutattak a házban.

A ragadozót egy teraszon tartották és élő nyulakkal etették. A teraszra sok szomszéd tisztán ráláthatott, így ők is élőben követhették az etetéseket. Maurizio Vallone, az olasz maffiaellenes egység vezetője elmondta, hogy a krokodilt sosem hagyták őrizetlenül gazdái. A legmodernebb videokamera-rendszerrel figyelték viselkedését folyamatosan.

Vallone azt mondta, hogy a krokodil gazdáját tiltott állattartással és többszörös zsarolással gyanúsítják, a krokodilt pedig egy rehabilitációs központba küldték. Fegyvert végül nem találtak a házban a rendőrök. A maffiózó a nápolyi camorra tagja - írja a BBC.