87 embert öltek meg a tömegbe lövő katonák Guineában

Vágólapra másolva!
A Guinea irányítását vértelen puccsal megszerző tábornok ellen tüntettek az ország fővárosában, Conakryban, amikor a biztonsági erők a tömegbe lőttek - írja a BBC. Kórházi források szerint 87 ember meghalt.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb 87 ember meghalt, amikor a biztonsági erők a tömegbe lőttek egy ellenzéki tüntetésen Guineában - jelentette az AFP helyi kórházi forrásokra hivatkozva. A biztonságiak könnygázt és éles lőszereket is bevetettek az oszlatásnál.

Az ország fővárosában, Conakryban tartott gyűlés résztvevői az ország irányítását tavaly vértelen puccsal megszerző Moussa Dadis Camara ellen tüntettek. Korábban ugyanis azt ígérte, nem indul a nyárra tervezett elnökválasztáson, azonban a BBC szerint meggondolta magát.

A BBC tudósítója szerint a tüntetők azóta szétszéledtek, de a katonaság több ellenőrzőpontot emelt és nagy erőkkel járőrözik.

Camara azután ragadta magához a hatalmat, hogy a több mint 20 éven át uralmon lévő Lansana Conte elnök meghalt. A katonai puccsot eleinte sokan támogatták, az utóbbi hetekben azonban egyre több a kormányellenes tüntetés Guineában.