Vágólapra másolva!
A fővárost elkerülte az újabb tájfun a Fülöp-szigeteken, az országot azonban továbbra is cunami-szerű vihar fenyegeti.
Vágólapra másolva!

Lesújtott a Parma nevű tájfun a Fülöp-szigetekre szombaton - írja a Guardian. Legalább ketten meghaltak, a vihar tetőket tépett le, épületeket rombolt le, folyók áradtak ki.

A fővárost, Manilát ezúttal elkerülte a vihar, a város azonban még még a múlt heti vihar hatásain sem tette túl magát - a tájfun az elmúlt negyven év legsúlyosabb áradásait okozta, 288 ember halt meg, hárommillióan veszítették el az otthonukat. A hatóságok szerint a súlyos esőzések földcsuszamlásokat okozhatnak, az erős szél pedig cunami-szerű viharrá is változhat.

Manilában megkezdte munkáját a Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 nemzetközi - magyar, amerikai, szingapúri - egészségügyi csapata, amely részt vesz az árvíz utáni mentésben Az összesen hét fős (3 orvosból, 3 egészségügyi szakemberből és 1 koordinátorból álló) csapat, melynek három magyar tagja van, a táborokban, tömegszállásokon elhelyezett, fedél nélkül maradt emberek egészségügyi ellátásán dolgozik.

A magyarok a szennyezett vizek és környezet következtében munkájuk során fertőzésekkel, bőrbetegségekkel találkoznak. Több mint 2 millió forint értékű gyógyszerkészletet vittek magukkal, ezen kívül élelmiszersegélyt és mintegy 3 millió forint értékű pénzsegélyt.