Gyilkosság miatt feljelentést tesz Magyarosi Árpád családja

Vágólapra másolva!
Emberölés miatt feljelentést tesz a magyar rendőrségen az áprilisban Bolíviában lelőtt Magyarosi Árpád családja. Egy közelebbről meg nem nevezett magyar szakértők által készített vizsgálat szerint ugyanis a 28 éves szovátai férfit annak ellenére lőtték le a bolíviai kommandósok, hogy megadta magát.
Vágólapra másolva!

Magyar szakemberek vizsgálták meg a Bolíviában áprilisban lelőtt Magyarosi Árpád halálának körülményeit. A vizsgálat a kommandósok rajtaütéséről készült, nyilvánosságra került fotók, és egy magyar orvos szakártő által készített boncolási jegyzőkönyv alapján készült - közölte Tarjányi Péter rendőrségi szakértő sajtótájékoztatón. A vizsgálat készítői - közelebbről meg nem nevezett magyar szakemberek - virtuális rekonstrukciót készítettek az eseményekről, és orvos szakértői jelentést is írtak.

A vizsgálat eredménye szerint az erdélyi Szovátáról származó 28 éves férfit gyakorlatilag "kivégezték" a bolíviai kommandósok. A virtuális rekonstrukció szerint Magyarosi Árpád a Santa Cruz-i Las Americas szállodában rájuk törő fegyvereseknek megadta magát. Felemelte a kezeit, ennek elleénre hét lövés érte, és félórás szenvedés után belső vérzés okozta fulladás miatt vesztette életét - mondta Tarjányi.

Nyikos Attila, a Magyarosi család ügyvédje közölte: Európai Unió egy állampolgárának meggyilkolása miatt hétfőn feljelentést tesz az Országos Rendőr-főkapitányságon. A vasárnapi sajtótájékoztatón ott volt Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetségének külügyminisztere, Nagy András Károly is, aki azt mondta, emberi jogi pert indítanak Magyarosi halála miatt.

A bolíviai hatóságok április 16-án jelentették be, hogy felszámoltak egy terrorizmussal gyanúsított csoportot, amelynek tagjai szerintük meg akarták ölni Evo Morales elnököt. Kommandósok Santa Cruz egyik szállodájában agyonlőtték a vezetőjüknek tartott, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó, román állampolgár Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. Az akcióban őrizetbe vették a magyar állampolgársággal rendelkező Tóásó Elődöt, valamint a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot. A bolíviai eseményekről szóló összes hírünket megtalálja itt.