Vágólapra másolva!
Legalább száz ember vesztette életét a Fülöp-szigeteken, az országba visszatérő Parma nevű trópusi vihar miatti árvízben és földcsuszamlásokban csütörtökön. A Parma szombaton pusztított a Fülöp-szigeteken, akkor több mint húsz halálos áldozatot szedett. A visszatérő vihar miatt több százezren hagyták el otthonukat.
Vágólapra másolva!

A trópusi viharrá gyengült Parma már csak 55 kilométer per órás szelekkel tért vissza a Fülöp-szigetek északi részére, de az erős eső a hegyvidékes területen földcsuszamlásokat, másutt pedig árvizeket okozott. A BBC a helyi hatóságokra hivatkozva azt írja, az újabb katasztrófának legalább száz halálos áldozata van.

A Parma, kétszáz kilométeres széllökésekkel szombaton érte el a Fülöp-szigetek északi részét, megkímélve Manilát. A főváros egyes részei, és környéke a Parma érkezésekor még mindig víz alatt állt, egy héttel azután, hogy a Ketsana nevű trópusi vihar negyven éve nem látott áradásokat okozott, majdnem háromszáz embert ölve meg. A visszatérő vihar miatt csütörtökön több mint négyszázezer ember keresett menedéket evakuációs központokban, attól tartva, hogy a korábbi áradások rosszabbra fordulnak.