Hillary Clinton nem indul többé elnökválasztáson

Vágólapra másolva!
Hillary Clinton amerikai külügyminiszter hétfőn egy televíziós interjúban kijelentette, hogy nem indul többé elnökválasztáson. Barack Obama elnök korábbi fő ellenfele arról is beszélt: nem igaz, hogy háttérbe szorult volna a kormányban, csak nem az ő stílusa állandóan a figyelem középpontjában lenni.
Vágólapra másolva!

Nem indulok többet elnökválasztáson - jelentette ki Hillary Clinton amerikai külügyminiszter, Barack Obama amerikai elnök korábbi legfőbb riválisa hétfőn az NBC-nek adott televíziós interjúban. A volt first lady az interjú alatt háromszor is nemet mondott az NBC riporterének arra a kérdésére, hogy megpályázza-e még a jövőben az elnökséget - írja a CNN.

Clinton azt mondta, nagyszerűnek találja jelenlegi külügyminiszteri munkáját, amely minden idejét leköti, és egyébként is azt tervezi, hogy egy ponton majd nyugdíjba vonul. A politikus október 26-án fogja ünnepelni 62. születésnapját.

Clinton tagadta azokat a feltételezéseket is, hogy háttérbe szorulna az Obama-kormányban. Azt mondta: nem az ő stílusa, hogy a figyelem középpontjába próbáljon kerülni. "Ez abszurd. Távol áll a reális megítélésétől annak, amit nap mint nap csinálok" - tette hozzá.

"Talán egy félreértésről van szó, amit tisztázni kell. Hiszek a hatalom átruházásában. Nem az a típusú ember vagyok, aki szeretné minden nap viszontlátni az arcát a címlapokon vagy a tévében minden egyes percben. Felelőtlen és felületes lennék, ha azt mondanám, mindennek hozzám kell befutnia" - fogalmazott.

Azt mondta, talán ez női dolog, és talán ő elég magabiztos ahhoz, hogy ne érezze szükségét állandóan azt hajkurászni, hogy az emberek lássák, mivel foglalkozik. "A célom az, hogy nagyon pozitív erő legyek azoknak a változásoknak a végrehajtásában, amelyekről az elnök és én úgy gondoljuk, hogy az ország legjobb érdekeit szolgálják. De ez nem jelenti azt, hogy mindennek rólam kéne szólni" - jelentette ki.