Kanálgép miatt függesztettek fel egy amerikai kisiskolást

Vágólapra másolva!
Tábori evőeszközkészlete miatt kapott szigorú büntetést egy kisiskolás az USA-ban. Azért függesztették fel napokra, mert bevitte kanálgépét az iskolába, ahol tiltott eszköz a kés.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztéssel büntetnek egy hatéves amerikai kisiskolást a delaware-i Newarkban, mert ebédidőben bevitte az iskolai ebédlőbe kanálgépét (villát, kanalat és kést is tartalmazó tábori evőeszközkészletét). Zachary Christie ezzel ugyanis megsértette a késtilalmat. Eredetileg egy javítóiskolába küldték volna 45 napra, ám végül fiatal korára tekintettel enyhítették a büntetést: 3-5 napos felfüggesztést kapott.

Az iskola házirendje veszélyes eszköznek minősíti a késeket, és tiltja használatukat az épületben. Az iskola illetékesei szerint a szabályok értelmében nem lehettek tekintettel sem a kisiskolás korára, sem arra, hogy mit akart csinálni a késsel.

"Mindenki a zéró toleranciáért lármázik, egészen addig, amíg rá nem jövünk, hogy milyen kegyetlen is lehet ez" - idézte az AFP John Mackenzie-t, az iskola vezetésének egyik tagját.