Vágólapra másolva!
Másfél nap alatt hatalmas viharrá vált a Csendes-óceán fölött Mexikó felé tartó Rick hurrikán, amelyet az amerikai hurrikánközpont "rendkívül veszélyesnek" minősített, és a legfenyegetőbb 5-ös kategóriába sorolt vasárnap. A hurrikán várhatóan a hét közepén éri el Mexikó partjait, és ott komoly pusztítást okozhat.
Vágólapra másolva!

Ötös, vagyis a legveszélyesebb kategóriájúvá minősítette a Csendes-óceán felett Mexikó partjai felé haladó Rick hurrikánt az amerikai hurrikánfigyelő állomás (NHC). A vihar, amelyben a széllökések elérik az óránkénti 260 kilométeres sebességet, várhatóan szerdán vagy csütörtökön éri el Mexikó partvidékét.

A Rick hurrikán kevesebb mint 36 óra alatt erősödött a legkisebb fokozatról a legmagasabbra az úgynevezett Saffir Simpson skálán. A Miamiban található amerikai nemzeti hurrikánközpont "rendkívül veszélyesnek" minősítette, a vihar ráadásul tovább erősödik.

Közép-európai idő szerint szombaton este 11-kor a vihar "szeme", a középső része 470 kilométerre volt közép-amerika egyik legforgalmasabb kikötőjétől, a mexikói Manzanillótól. Mivel óránkénti 24 kilométeres sebességgel halad, a számítások szerint csak a hét közepén ér partot.

A Rick az idei szezon hetedik hurrikánja a térségben. A legutóbbi hurrikán, a Jimena szeptember elején érte el a Kaliforniai-félszigetet; bár az előzőleg ugyancsak 5 erősségűre becsült Jimena trópusi viharrá így is legkevesebb egy ember életét oltotta ki és tetemes anyagi károkat okozott.