Indiánok találták meg az eltűnt brazil repülőt

Vágólapra másolva!
Egy folyóra tette le a repülőgépet, ezzel megmentve több utasának életét egy brazil pilóta. A gép még csütörtökön tűnt el, indiánok értesítették a brazil hatóságokat a repülő hollétéről. A kényszerleszállást kilencen túlélték, ketten viszont eltűntek.
Vágólapra másolva!

Egy folyón hajtott végre kényszerleszállást az a brazil katonai szállítógép, amely az Amazonas vidékén tűnt el. A sikeres manővernek köszönhetően a fedélzeten tartózkodók többsége túlélte a balesetet - jelentette be a brazil légierő pénteken.

A Cessna Caravan C-98 típusú kisgép pilótája a Javari folyó egyik mellékágára tette le a gépet egy indián rezervátum területén. A csütörtöki kényszerleszállás után a helyi Matis indián törzs tagjai értesítették a hatóságokat. A mentőcsapatok kilenc embert épségben megtaláltak, két embert még eltűntként tartanak nyilván. A baleset az Amazonas vidékének nyugati részén, a perui határ közelében történt.

A kisgépen a négyfős legénységen kívül a brazil egészségügyi minisztériumtól heten utaztak, akik egy oltási kampányban segédkeztek. A gép az Acre szövetségi állambeli Cruzeiro del Sulból tartott az Amazonas államban fekvő Tabatingába. Egyelőre nem tisztázott, mi kényszerítette a pilótát a kényszerleszállásra. Az egyik túlélő elmondása szerint leállt a gép motorja a levegőben, az utasok pánikba estek, de a pilótának sikerült letennie a gépet egy folyóra.

Szintén indiánok segítségével kutatták fel a brazil hatóságok annak az utasszállító repülőnek a roncsait, amely 2006-ban, 154 emberrel a fedélzetén zuhant le az Amazonas vidékén.