Egy kislány az első H1N1-áldozat Ausztriában

Vágólapra másolva!
Egy 11 éves olasz állampolgárságú lány az első halálos áldozata az új típusú influenzának Ausztriában, ahol egyébként mintegy 500 H1N1-fertőzöttet tartanak számon. A gyermek napok óta válságos állapotban volt.
Vágólapra másolva!

Az újinfluenzás fertőzés szövődménye okozta Ausztriában hétfőn egy tizenegy éves olasz állampolgárságú lány halálát. A lány az első, aki az alpesi ország területén halt bele a betegségbe.

Előbb az olaszországi Bolzanóban kezelték, majd onnan a tiroli Innsbruckba szállították át. Napok óta életveszélyes állapotban volt, miután a H1N1-vírusfertőzés szövődményeként leállt a tüdeje, és mesterségesen lélegeztették. Ausztriában eddig mintegy ötszáz újinfluenzás fertőzés ismert.

A hírügynökségi beszámolóból az nem derül ki, hogy a lánynak volt-e valamilyen más betegsége, amikor megfertőződött a vírussal. Egészségügyi szakemberek ugyanakkor figyelmeztettek arra, hogy az új típusú influenza a hagyományos vírushoz képest komolyabb veszélyt jelent a fiatalabb korosztályra és az amúgy egészségesekre is.