A Szex és New York sztárja is ad tanácsot Obamának

Vágólapra másolva!
Hírességekből álló tanácsadó testületet állított fel Barack Obama amerikai elnök. A művészeti és humán ügyekkel foglalkozó bizottságban színészek és producerek mellett helyet kapott a Vogue divatmagazin főszerkesztője is.
Vágólapra másolva!

A Szex és New York című tévésorozat egyik főszereplője, Sara Jessica Parker, Forest Whitaker Oscar-díjas színész és Edward Norton színész-rendező is tagja lesz Barack Obama elnök legújabb tanácsadó testületének, a művészeti és humán tudományok bizottságának - közölte a Reuters hírügynökség.

A 25 tagú testület tiszteletbeli elnöke a first lady, Michelle Obama, társelnökei George Stevens Jr. filmes- és Margo Lion színházi producer. A tagok közt van még Bryan Lourd hollywoodi ügynök, Anna Wintour, a Vogue magazin főszerkesztője és az ismert mecénás Teresa Heinz, aki John Kerry szenátor, a 2004-es demokrata elnökjelölt felesége.

A bizottság a tervek szerint művészeti kérdésekkel a humán oktatással és kulturális diplomáciával foglalkozik majd. Feladatai közé tartozik a gazdaság élénkítése a művészetek révén, illetve különleges események szervezése is.