Felfegyverzett utasok akadályoztak meg egy géprablást Szomáliában

2009.11.03. 8:23

Az utasoknak több fegyverük volt mint a géprablóknak így könnyedén megakadályozták egy szomáliai repülő eltérítését. A gép visszafordult, az utasok pedig átadták a rablókat a hatóságoknak. Szomáliának 1991 óta nincs valódi kormánya.

Az utasok hiúsítottak meg egy gépeltérítést Szomáliában - közölte kedden a SAPA dél-afrikai hírügynökség. A Bosasso és Mogadishu között közlekedő gépen két férfi előrántotta a fegyverét, és hatalmába akarta keríteni a gépet. A géprablókkal azonban szembeszegült a járat harminc utasa, akiknek nagyobb fegyverarzenáljuk volt, mint a géprablóknak.

A gép visszatért Bosasso városában, ahol az utasok által ártalmatlanná tett géprablók megpróbáltak elmenekülni, de a rendőrség végül elfogta őket. A csetepatéban egy géprabló megsebesült, az utasok közül senkinek sem esett baja, és a repülőgép sem sérült meg.

A géprablás hű képet fest a Szomáliában uralkodó káoszról. A kelet-afrikai országnak Mohammed Sziad Barre diktátor hatalmának megdöntése, 1991 óta nincs hatékony központi kormánya. Az azóta tartó polgárháborúnak több tízezer halálos áldozata van, és több millió ember menekült el otthonából.

KAPCSOLÓDÓ CIKK