Vágólapra másolva!
Két nap alatt két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a pakisztáni Pesavarban, 24-en haltak meg.
Vágólapra másolva!

Szombaton öngyilkos merénylő robbantotta fel a kocsijába rejtett pokolgépet a pakisztáni Pesavarban: az egyik biztonsági ellenőrzőpontnál történt terrortámadásnak legalább hét halottja és huszonöt sérültje van. A helyi hatóságok információja szerint a halottak többsége rendőrtiszt.

Két nap alatt ez volt a második öngyilkos merénylet Pesavarban. Péntek hajnalban egy öngyilkos merénylő robbantotta fel a gépkocsijában lévő pokolgépet a pakisztáni Pesavarban a hírszerzési szolgálat (ISI) irodája előtt történt. Az épület súlyosan megrongálódott a detonációban. Az iroda őrei tüzet nyitottak a gépkocsival közeledő támadóra, hogy megállítsák, ám a merénylőnek még sikerült felrobbantania a detonátort.

A pénteki áldozatok többsége a hírszerzési szolgálat tagjai közül került ki, akik megpróbálták megvédeni a támadástól az épületet. A mentőalakulatok péntek éjszaka újabb négy holttestet emeltek ki a romok alól, három sérült pedig az éjjel a kórházban halt meg. Újabb két sérültet 12 órával a merénylet után sikerült élve kihúzni az összedőlt épület alól, így már 39-en fekszenek az egyik pesavari kórházban.

A pesavari robbantások annak a támadássorozatnak a részei, amely a kormányzat októberben kezdődött tálibellenes offenzívája óta tart, és amelynek célpontjai elsősorban a pakisztáni biztonsági erők épületei és egységei.

Október eleje óta a szombati volt a tizenhatodik terrortámadás Pakisztánban, amelyekben csak novemberben 98 ember vesztette életét. A legsúlyosabb támadás ebben a hónapban a november 2-ai, Rawalpindi melletti merénylet volt, amelyben az öngyilkos merénylő összesen 35 emberéletet oltott ki. A mostani terrorsorozat legtöbb áldozatot követelő támadására október végén, Peshawarban került sor, ahol egy robbantásban 112-en haltak meg.