Balhéba fulladt egy pénzosztó akció Párizsban

Vágólapra másolva!
Borítékokban akart pénzt osztani a járókelőknek egy francia cég, mire annyian özönlöttek a megadott helyszínre, hogy a rendőrség jobbnak látta lefújni az akciót. A csalódott emberek köveket kezdtek dobálni, és egy autót is felborítottak. Tíz rendbontót előállítottak.
Vágólapra másolva!

Egy francia internetes marketingcég október végén jelentette be, hogy nagyjából negyvenezer eurónyi készpénzt osztanak szét három óra alatt a párizsi járókelők között. A terv az volt, hogy borítékokat osztanak, amelyekbe öt és ötszáz euró közötti összeg található. Az Eiffel-torony közelébe tervezett figyelemfelhívó akciót azonban le kellett fújni, mert túl nagy tömeg jelent meg a pénzosztás helyszínén. A közel hatezer fős tömegből sokan átmásztak a fémkordonokon, több környező utcát elfoglaltak, és káoszt okoztak a közlekedésben.

A lefújt akció miatt csalódott emberek a rendőrökön vezették le dühüket, kövekkel dobálták meg a rendfenntartó erőket, egy autót is felborítottak. A párizsi rendőrség tíz embert vett őrizetbe a rendbontók közül. A cég vezetője bejelentette, hogy a szétosztásra szánt pénzt jótékony célra ajánlják fel.