Tömeggyilkossággal vádolnak egy korábbi SS-tisztet

Vágólapra másolva!
Vádat emelt a német ügyészség egy 90 éves német férfi, az SS egykori tagja ellen, aki a hatóságok szerint 58 zsidó munkaszolgálatost ölt meg a második világháború végén. A vád szerint a férfi 1945-ben több tucat zsidó foglyot ölt meg egy erdőben, egyet pedig azért lőtt le, mert a legyengült férfi nem tudott tovább menetelni.
Vágólapra másolva!

58 zsidó munkaszolgálatos megölésével vádolt meg a német ügyészség egy 90 éves férfit, aki korábban SS-tag volt. A vád szerint a burgenlandi Deutsch Schützen településen (Németlövő) dolgozókat ölte meg a második világháború végén. Az áldozatok maradványait egy tömegsírban találták meg 1995-ben az osztrák zsidók szövetségének munkatársai - írja a BBC.

A német ügyészség szerint 1945. március 29-én a vádlott és segítői legalább 57 zsidó kényszermunkást vezettek az erdőbe, ahol elvették értéktárgyaikat, és letérdeltették őket egy sírgödör mellé. "A vádlott és más SS-tagok ezután hátulról lelőtték őket" - mondta a bíróság elött az ügyész.

A BBC szerint a megvádolt 90 éves férfit egy további zsidó fogoly halálért is felelősnek tartják az ügyészek. A foglyot feltehetően még aznap vagy a következő napon lelőtte, mert az nem volt képes tovább menetelni.