Hat életet mentett meg az óceánon landoló pilóta

Vágólapra másolva!
Ausztrália felé tartott egy orvosi repülő, amikor kifogyott az üzemanyaga és mivel a közeli szigeten a rossz időjárás miatt nem tudott landolni, a pilóta a Csendes-óceán vízére tette le a gépet - írja a Guardian. Mindenki épségben megúszta a veszélyes landolást.
Vágólapra másolva!

Hősként ünnepelnek egy ausztrál pilótát, aki biztonságosan szállt le repülőjével a Csendes-óceán vízére - írja a Guardian. A pilóta a Norfolk-sziget partjai közelében hajtott végre kényszerleszállást, mert gépéből kifogyott az üzemanyag. A repülőn rajta kívül öten utaztak.

A repülő Samoáról tartott Ausztrália felé. Egy beteg farmert szállított Melbourne-be. A pilóta tankolni akart a Norfolk-szigeten, de a rossz időjárás miatt több kísérlete is sikertelen volt, az üzemanyag pedig fogyni kezdett. Ezután döntött úgy, hogy a gépet a vízre teszi le.

Miután landoltak, a gép hamar elsüllyedt, és mivel csak három utasnak volt ideje felvenni a mentőmellényt, a többieknek másfél órán át, a mentőcsapatok megérkezéséig segítség nélkül kellett lebegniük a vízen.

Mind a hat túlélőt kórházba szállították kihűlés és sokk miatt, de egyiküknek sem lett komolyabb baja.