Ismét berobbant egy orosz fegyverraktár - 8 halott

Vágólapra másolva!
Legalább nyolc katona meghalt, amikor robbanás történt egy oroszországi fegyverraktárban hétfőn. A baleset ugyanott történt, ahol 10 nappal korábban egy hasonló robbanásban két katona vesztette életét. A katonai bázison a legfőbb ügyészség emberei is vizsgálatot kezdtek.
Vágólapra másolva!

Újabb robbanás következett be egy orosz fegyverraktárban, ahol novemberben már két áldozatot követelt egy hasonló baleset. Az uljanovszki raktárban helyi idő szerint 14.30-kor robbant fel egy lőszer, a robbanásban az első hírek szerint nyolc katona életét vesztette, ketten pedig kórházba kerültek - jelentette be az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség a Védelmi Minisztérium szóvivőjét idézve azt írja, hogy a robbanás valószínűleg akkor történhetett, amikor a katonák lőszert rakodtak egy teherautóra. A sérültek állapota közepesen súlyos, mindkettőt megműtötték, de nincsenek életveszélyben.

A halottak között két tiszt és hat szerződéses katona van. A robbanás nem fenyegeti a várost, és még a katonai telepet sem, hatása a műhelyen belül maradt, ahol történt - közölte a minisztérium.

A helyszínen megkezdte munkáját a legfőbb ügyészség mellett működő nyomozati bizottság katonai nyomozóinak csoportja és a katonai ügyészség munkatársai. Mindenekelőtt azt ellenőrzik, mennyire gondoskodtak a felelősök a biztonsági előírások betartásáról.

November 13-án ugyanitt, a haditengerészet fegyverraktárában tűz ütött ki: a lángok, egy olyan műhelyben csaptak föl, ahol a megsemmisítendő lövedékek hatástalanítása folyt. A muníció robbanásai akkor órákon át világították be a város felett az eget, két katona életét vesztette, és hatvan ember megsérült, akik közül hat szorult kórházi ápolásra.

Az előzetes megállapítás szerint november 13-ai tüzet a technológiai fegyelem megsértése okozta.