Berlusconi háreméről ír könyvében egy eszkort

Vágólapra másolva!
Többször is megtámadták és megfenyegették - állítja kedden megjelenő könyvében az az olasz eszkort, aki korábban azzal állt elő, hogy viszonya volt Silvio Berlusconi olasz miniszterelnökkel. Patrizia D'Addario egy az olasz kormányfő rezidenciáján tartott partiról is mesél, ahol húsz nő - köztük két leszbikus - énekelte lelkesen saját választási himnuszát Berlusconinak
Vágólapra másolva!

Kedden jelenik meg Patrizia D'Addario eszkort könyve, aki korábban azt állította, hogy részt vett Silvio Berlusconi olasz kormányfő botrányos partiján, és együtt töltött egy éjszakát is a politikussal, amiért pénzt kapott. A nő hangfelvételeket is nyilvánosságra hozott, amelyeken állítólag Berlusconi beszél. Többek között azt írja könyvében, hogy ez után többször is megtámadták.

Egyszer szándékosan nekihajtott autójának egy másik jármű. "Az út másik oldalán találtam magam, szemben a forgalommal. Csoda hogy túléltem" - idézett a könyvből az olasz Il Fatto Quotidiano. D'Addario szerint megpróbálták megerőszakolni, és számtalan fenyegető telefonhívást is kapott. Az egyik hívó gyereke elrablásával és megerőszakolásával fenyegetőzött, anyját pedig egy alkalommal arcon ütötték az utcán. Betörtek lakására is, ahonnan elvitték ruháinak nagy részét, naplóit és számítógépét, de például drága tévéjét nem bántották.

A könyvben két, Berlusconi villájában tett látogatásról ír D'Addario. Az első alkalommal a vendégek - húsz nő - között volt két leszbikus is, akik D'Addario szerint nagyon otthonosan érezték magukat, "csókolgatták és cirógatták egymást, és nagyon bizalmasan viselkedtek a miniszterelnökkel". A partin levetítettek egy politikai dokumentumfilmet, amelyben felharsant Berlusconi párthimnusza.

"A szobában mindenki énekelni és integetni kezdett. Körbenéztem, és először arra gondoltam, egy háremben vagyok... Eszkortkért munkám során jó pár dolgot láttam már, de ilyenre - húsz nő egy férfira - még nem volt példa" - idézte a brit Guardian.

A nő által indított botrány nehéz órákat okozott Berlusconinak a nyáron, miután második felesége májusban bejelentette, hogy elválik tőle, és kiskorúak molesztálásával vádolta meg. A politikusról ugyanis korábban filmfelvétel készült egy 18 éves modell, Noemi Letizia születésnapján tartott partin. Nem az eszkortnő az első, aki könyvben taglalja viszonyát Berlusconival. Nyáron az olasz politikus válófélben lévő felesége is kiadott egy könyvet, amelyben megindokolja, miért akar elválni a férjétől.

A most megjelenő könyv várhatóan újra Berlusconi szexbotrányára irányítja a közfigyelmet, amelyet az utóbbi hetekben Lazio tartomány kormányzójának transzszexuálisokkal fenntartott viszonya kötött le. A kormányzó korábban lemondott a botrány miatt, az egyik állítólag érintett transzszexuálist a múlt héten meggyilkolták.