Tűzvész tombol Dél-Londonban

Vágólapra másolva!
Több mint 300 embert kellett kitelepíteni egy tűvész miatt London déli részén. A lángok egy építkezésen csaptak fel, és több sorházat is elnyeltek. Eddig négy embert vittek kórházba.
Vágólapra másolva!

Körülbelül 310 embernek kellett elhagynia otthonát egy pusztító tűzvész matt Dél-Londonban, Nagy-Britanniában. Több mint 180 tűzoltó küzd a gyorsan terjedő lángokkal, amelyek egy építkezésen lobbantak fel a Peckhambeli Carisbrooke Gardensben csütörtök hajnalban. A tűz már átterjedt két sorházra és egy kocsmára is - írja a BBC.

Eddig négy embert szállítottak kórházba kisebb sérülésekkel és füstmérgezéssel, egyikük rendőr.

A tűzoltók szerint a lángok nagyon gyorsan terjedtek, amelyben feltehetően gázpalackoknak is szerepe volt. A tűz oka egyelőre ismeretlen. A környező utcákat lezárták, a kitelepítetteket átmeneti szálásokon helyezték el a hatóságok.

A BBC-nek nyilatkozó helyi lakosok szerint a tűz az utca túloldalán lévő építkezésről indult. A szemtanúk szerint hatalmas zűrzavar okozott a tűzvész, mindenütt pernye szállt és autók is kigyulladtak. A tűzoltók nem tudták megakadályozni, hogy a lángok továbbterjedjenek, ezért kiürítették a környéket.

Alig öt hónapja egy közeli londoni negyedben hat halálos áldozatot követelt egy tűzvész. (Erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat).