Ezer utassal borult fel egy bangladesi óriáskomp

Vágólapra másolva!
Óriási komphajó szenvedett balesetet Bangladesben, miután egy kikötőbe érve felborult és süllyedni kezdett. A hajón több mint 1000 utas volt, közülük sokan ki tudtak úszni, mások viszont a kabinokban rekedtek.
Vágólapra másolva!

Felborult és félig elsüllyedt egy több mint ezer utassal túlzsúfolt komp Banglades egyik déli szigetén - közölte pénteken a helyi rendőrség. Sok utas a víz alatt rekedt, a rendőrség szerint eddig három ember halt meg, ötvenet pedig eltűntként tartanak nyilván.

A baleset akkor történt, amikor az ország egyik legnagyobb utasszállító hajójának számító MV Coco-4 egy folyóparton lévő kikötő közelébe érkezett - mondta egy helyi rendőrkapitány az AFP francia hírügynökségnek. A kapitány szerint a hajó túl volt zsúfolva, és a kikötőhöz érkezve előbb felborult, majd félig elsüllyedt.

Sok utasnak sikerült a partra jutnia, de néhányan a kabinjukban voltak a baleset idején, és a víz alatt rekedtek. A mentőalakulatok hegesztőpisztolyokkal próbálják felnyitni a kabinokat, hogy kiszabadítsák az egyelőre eltűntként nyilvántartott embereket.

A baleset az ország legnagyobb szigetén, Bholán történt, a Dakkától mintegy háromszáz kilométerre délre fekvő Lalmohan város kompkikötőjében, a Tetulia folyón. Az utasok az Íd al-Adhá nevű muzulmán ünnepre tértek haza falvaikba. Bangladesban gyakoriak a hajóbalesetek, mert lazák a biztonsági szabályok és a járművekre túl sok utast engednek fel.