Megint megpróbáltak felrobbantani egy orosz vonatot

Vágólapra másolva!
Megpróbálták felrobbantani a Bakuba tartó vonatot Oroszországban. A pokolgép nem rongálta meg a síneket, így senki nem sérült meg. Pénteken egy másik vonatot sikerült kisiklatniuk az eddig ismeretlen robbantóknak, a baleset 26 ember halálát okozta.
Vágólapra másolva!

Pokolgép robbant Oroszországban a szibériai Tyumeny és az azeri főváros, Baku között közlekedő nemzetközi gyorsvonat előtt. A hétfő hajnalban a Dagesztáni Köztársaságban történt robbantásban senki nem sérült meg.

A sínek közé helyezett bomba a mozdony előtt robbant, ám a sínek nem sérültek meg nagyon, így a mozdony épségben megállt 150 méterrel távolabb - jelentette az Interfax orosz hírügynökség. A vasúttársaság azt közölte, a vonat két órát késik a robbanás miatt.

A hatóságok szerint összefüggés lehet a merénylet és a pénteki vonatrobbantás között, amelyet a Moszkva és Szentpétervár között közlekedő Nyevszkij Expressz ellen követtek el. Ebben a merényletben 26-an meghaltak, és csaknem 100-an megsebesültek. Négy utasnak máig nem bukkantak nyomára a mentőosztagok.

A pénteki merénylet megszervezésével az orosz hatóságok Pavel Koszolapov orosz nemzetiségű vahabitát gyanúsítják, akinek a nevét a Nyevszkij expressz elleni két évvel ezelőtti támadással is összefüggésbe hozták. A férfi ellen már ekkor elfogatóparancsot adtak ki, de azóta is szökésben van.