Lelőtték a négy amerikai rendőrt megölő férfit

Vágólapra másolva!
Lelőtte egy rendőr azt a férfit, aki feltételezhetően vasárnap meggyilkolt négy másik rendőrt az amerikai Tacomában. A gyanúsítottat egy járőr vette észre, amint épp felé tart. Mivel a férfi nem tette fel a kezét a felszólításra, a rendőr rálőtt. A férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

Agyonlőtte egy járőr kedd hajnalban azt a férfit, aki gyaníthatóan hidegvérrel megölt négy rendőrt az amerikai Tacomában vasárnap - írja a New York Times. A büntetett előéletű 37 éves Maurice Clemmons után hajtóvadászatot folytatott a rendőrség. Figyelmeztették a lakosságot, hogy a férfinál az egyik megölt rendőrtől zsákmányolt fegyver van.

Egy járőröző rendőr épp papírmunkát végzett az autójában Seattle külvárosában, amikor Clemmons odaosont a járőrautóhoz. A rendőr felfigyelt a neszre, és rögtön észrevette, hogy a feltételezett gyilkos közeledik hozzá. Clemmons megpróbált valamit kihúzni a zsebéből, és hátrálni kezdett. A felszólítás ellenére nem tartotta fel a kezét, így a rendőr kétszer rálőtt, és Clemmons belehalt sérüléseibe.

Hétfőn azt írta több amerikai és brit lap, hogy a gyanúsítottat a házát megostromló kommandósok ölték meg, de az információ később megalapozatlannak bizonyult.