Szabadlábra helyezték Overdose tulajdonosát

Vágólapra másolva!
Csütörtökön elengedték a Romániában fogva tartott Mikóczy Zoltánt, az Overdose versenyló tulajdonosát és magyar üzlettársát, Györke Sándort. Ügyvédjük annyit mondott, hogy a két férfi hazafelé tart.
Vágólapra másolva!

Szabadlábra helyezték csütörtökön Mikóczy Zoltán szlovák állampolgárt, az Overdose versenyló tulajdonosát és magyar üzlettársát, Györke Sándort, akiket Romániában tartottak fogva. Az információt megerősítette az MTI-nek Alexandru Butuc, Mikóczyék ügyvédje, aki csak annyit mondott, hogy a két férfi "már úton van hazafelé".

Mikóczyt és Györkét októberben vették őrizetbe a román rendőrök Nagyvárad határában. Azzal vádolták őket, hogy a csődbiztos engedélye nélkül akarták elvinni felszámolás alatt álló élesdi húsfeldolgozójuk 43 millió forintra becsült és elárverezés előtt álló gépsorait.

November 6-án nem jogerősen egy év hét hónap letöltendő börtönre ítélte egy romániai bíróság csődbűntett miatt Mikóczy Zoltánt, aki az Overdose nevű versenyló tulajdonosaként vált ismertté. A vállalkozót és társát gyorsított eljárásban ítélték el.

Györkére két év és két hónap börtönbüntetést szabtak ki csődbűntett és magánokirat-hamisítás miatt. A vádlottak megfellebbezték a döntést. Az üzletember egyik barátja szerint Mikóczynak súlyos gondjai voltak a letartóztatásához is vezető romániai üzlet miatt, és már egy éve hajtogatta azt, hogy hányingere van az ottani helyzettől.