Vádat emeltek a texasi ámokfutó ellen

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek a texasi Fort Hood-támaszponton 13 embert megölő Nidal Malik Hasan ellen csütörtökön. 32 rendbeli előre megfontolt emberölési kísérlettel vádolják a 100 golyót áldozataira zúdító támadót.
Vágólapra másolva!

Harminckét rendbeli előre megfontolt emberölési kísérlet miatt emeltek vádat szerdán a texasi ámokfutó ellen. Nidal Malik Hasan katonaorvos ellen korábban csak 13 rendbeli előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés miatt emeltek vádat, ezt módosították most.

Az amerikai hadsereg pszichiátere november 5-én rántott fegyvert a Fort Hood-i támaszponton és lelőtt 12 katonát, valamint egy civilt, 29 embert pedig megsebesített.

Az újabb vádemelés nem egészen egy nappal azután történt, hogy Hasan ügyvédje, John Galligan bejelentette: értesítették, hogy a hadsereg meg akarja vizsgáltatni, a támadó mostani egészségi állapotában bíróság elé állítható-e, illetve milyen elmeállapotban volt a mészárlás idején.

Hasant - aki "Allah Akbár" kiáltással állítólag több mint száz lőszert lőtt ki két pisztolyból, mielőtt egy rendőrnő négyszer meglőtte - még mindig a hadsereg San Antonio-i kórházának intenzív osztályán kezelik. Hasan ügyvédje szerdán azt mondta, hogy a hadsereg illetékeseivel nem tudott telefonon kapcsolatba lépni, így nem tudja, mikor és hol végzik el az elmeszakértői vizsgálatot.