Megtalálták a Parmalat-elnök elrejtett műkincseit

Vágólapra másolva!
Megtalálták a tavaly elítélt Parmalat-elnök, Callisto Tanzit elrejtett műkincseit. A rendőrök által megtalált festmények, rajzok közt Van Gogh, Cézanne és Picasso alkotások is vannak.
Vágólapra másolva!

Megtalálták a Parmalat vállalatbirodalom börtönbe zárt egykori főnökének elrejtett műkincseit - jelentették be szombaton az olasz hatóságok. A műkincsek értéke a százmillió eurót is elérheti. Parma főügyésze az olasz televízióban elmondta, hogy a város környékén, két házban 19 festményt és rajzot találtak a házkutatások során, köztük Van Gogh, Picasso, Modigliani és Cézanne alkotásait.

Callisto Tanzit, az élelmiszeripari óriáscég alapítóját tavaly tízévi börtönre ítélték csalárd csődért. Az eljárás során 14 milliárd eurós hiányt állapítottak meg. Tanzi végig tagadta, hogy elrejtett kincsei lennének. Telefonlehallgatásokból értesültek arról, hogy alkudozás kezdődött néhány kép eladásáról - közölte Gerardo Lagarda főügyész. A műkincseket orosz vásárlók vették volna meg. Tanzi vejét, aki a képeket őrizte, bűnrészességgel gyanúsítják.

A Parmalat 2003-as bukása az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb európai pénzügyi botránya volt, mintegy 130 ezer kisbefektetőt tett tönkre.