Tízezrek tüntettek Berlusconi ellen Rómában

Vágólapra másolva!
Több tízezren követelték Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök lemondását szombaton Rómában. Az interneten szervezett akcióval lemondásra szólították fel a kormányfőt, aki ellen több bírósági eljárás is indult.
Vágólapra másolva!

Rómában több százezren vonultak fel szombaton délután Silvio Berlusconi miniszterelnök lemondását követelve, elsősorban az igazságszolgáltatás megkerülésére tett kísérletei miatt. A tüntetést a Facebook internetes hálózat segítségével szervezték társadalmi aktivisták október eleje óta, a "No Berlusconi Day" elnevezésű demonstráción nem vettek részt a pártok vezető politikusai, igyekeztek megtartani a megmozdulás civil jellegét.

Berlusconi ellen két bírósági eljárás is folyik korrupció és adócsalás vádjával, a tömegben vitt feliratok főként ezekre az ügyekre utaltak. "Mondj le, és fogadd el az ítéletet!" - ez állt az egyik transzparensen. A szervezők szerint a megmozdulás résztvevőinek a száma elérte a félmillió főt, azonban a római rendőrség közlése szerint csak kilencvenezer ember jelent meg a tüntetésen.