Új gyanúsítottja van az osztrák hullarablásnak

Vágólapra másolva!
Elfogták az osztrák milliárdos Friedrich Kral Flick koporsójának és holttestének elrablásával gyanúsított banda negyedik tagját is. Az osztrák sajtó szerint Magyarországon fogták el a 38 éves férfit. Két gyanúsítottat még köröznek. A holttestért a csoport hatmillió eurót követelt a milliárdos családjától.
Vágólapra másolva!

Elfogtak egy negyedik gyanúsítottat is Karl Friedrich Flick német-osztrák milliárdos holttestének és koporsójának ellopása ügyében - jelentette az osztrák média. A 38 éves férfit Magyarországon fogták el, további részleteket azonban egyelőre nem mondanak a hatóságok. A hírt megerősítette az MTI-nek Alexander Marakovits, az osztrák szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) szóvivője.

Az ügyben kedden is elfogtak egy férfit, de még két embert keresnek. Ernst Geiger, a BKA főnyomozója a Kronen Zeitungnak azt mondta, "csak idő kérdése, amíg őket is megtaláljuk".

A kedden elfogott férfit Romániában, Kovászna megyében fogták el, a gyanú szerint neki is a gyanú szerint része volt a három éve elhunyt milliárdos koporsójának ellopásában. A Grizzli becenevű férfit, aki romániai magyar, eddig körözte a rendőrség.

A 2006-ban elhunyt Friedrich-Karl Flick osztrák milliárdos holttestét és koporsóját tavaly lopták el egy karintiai temetőből, majd a hullarablók hatmillió eurót követeltek a családtól. Az ügyben egy hete két ember van letartóztatásban, mindketten magyarok. Egyikük Sz. Barnabás ügyvéd, a másik gyanúsított N. Zoltán munkanélküli. A gyanú szerint az értelmi szerző Sz. Barnabás lehetett, N. Zoltán pedig a futár, aki részt vett a holttest elszállításában, amit teherautóval hoztak Magyarországra. (Az ügyről bővebben ebben a cikkünkben olvashat.)