Legalább 17-en meghaltak a hó miatt az USA középső részén

Vágólapra másolva!
Legalább 17 ember meghalt közlekedési balesetben, miután az Egyesült Államok középső részére lezúdult hó megbénította a közúti és a légiközlekedést. Közintézményeket zártak be, repülőjáratok százait kellett törölni, az országutakon autósok akadtak el.
Vágólapra másolva!

Legalább 17 ember meghalt szerdán közlekedési balesetben, miután hatalmas hóvihar söpört végig szerdán az Egyesült Államok középső részén. A hó komoly problémákat okozott a közúti és a légiközlekedésben. Helyi illetékesek szerint repülőjáratok százait kellett törölni, az országutakon elakadt autósok megsegítésére pedig bevetették a Nemzeti Gárda alakulatait.

A sűrű hóhullás több mint egyméteres hótakaróval lepte el a térség egyes övezeteit, néhol pedig 4 és félméteres hótorlaszok keletkeztek. Iowa államban az utakon rekedtek közül sokaknak órákig kellett várniuk a segítség megérkezésére. Wisconsin államban bezártak az iskolák és a közintézmények.

A szomszédos Kanadában is gondokat okoz az idei tél kezdete. Montrealt jó húsz centiméteres hótakaró borította be. A torontói repülőtérről 50 gép nem szállhatott fel az időjárás miatt. Kanada nyugati részén Regina nevű városban szerda hajnalban mínusz 38 Celsius-fokot mértek.