Vágólapra másolva!
Járhatatlan autópályákat, közlekedési káoszt okozott Spanyolországban a kiadós havazás. Németországban is beköszöntött a tél, de itt kevesebb hóval, viszont annál nagyobb hideggel érkezik.
Vágólapra másolva!

Spanyolországban kiadós, Németországban szórványos hóeséssel, érkezett meg a tél hétfőn. Németországban a héten marad a hideg idő, különösen éjszaka hűl le a levegő. A magasabban fekvő területeken tíz fokos hideg is lehet. Karácsony környékére plusz tíztől mínusz három fokig terjedő hőmérsékletet jósolnak.

Spanyolországban a havazás miatt járhatatlanok az autópályák, a hatóságok szibériai hidegről beszélnek, az ország északi és keleti részén ítéletidőre figyelmeztették a lakosságot. A keleten fekvő Teruel iskolájában a hóesés miatt szünetel az oktatás, a járművek csak hólánccal tudnak közlekedni. Madridban és a főváros környékén közlekedési káoszt okozott a hó.

Az Atlanti-óceán túloldalán elsősorban Kanadában tombol ítéletidő, az ország gazdasági központjában, Torontóban hatalmas mennyiségű hó esett, Ontarióban a tartomány történetének egyik legzordabb időjárása köszöntött be. Itt legalább 100 ezer embert elvágtak a hóakadályok a külvilágtól. A hatóságok arra kérik az embereket, hogy a hét közepéig lehetőleg ne utazzanak a térségbe.