Vágólapra másolva!
Órákon át várt Berlusconira az a férfi, aki vasárnap egy politikai gyűlésen a milánói dóm kicsinyített másával arcon dobta az olasz miniszterelnököt. A támadó levélben kért bocsánatot Berlusconitól, aki kedden azt üzente az érte aggódóknak, hogy a szeretet legyőzi a gyűlöletet.
Vágólapra másolva!

Berlusconi támadója előre tervezte, hogy megdobja az olasz miniszterelnököt - közölte kedden az olasz belügyminiszter, Roberto Maroni. A támadó, Massimo Tartaglia már "hosszabb ideje dühöt érzett az olasz miniszterelnök iránt" és órákat várt rá az olasz nagyváros egyik terén.

A tíz éve pszichiátriai kezelés alatt álló férfi apja vasárnap fel akarta hívni telefonon Berlusconit, de nem tudott beszélni a kórházban ápolt olasz kormányfővel. Tartaglia viszont ügyvédje útján egy levélben kért bocsánatot "gyáva" tettéért. Ha bűnösnek találják, akár öt év börtönt is kaphat.

A szeretet mindig legyőzi a gyűlöletet- ezt üzente híveinek kórházi ágyából Silvio Berlusconi, aki először szólalt meg a támadás óta. A politikus üzenetében - amely pártjának, a jobboldali Szabadság Népének (PDL) a honlapján jelent meg - köszönet mondott mindenkinek, aki jókívánságokat küldött neki.

A 73 éves Berlusconi szerdán hagyhatja el a milánói egészségügyi intézményt, de orvosai azt tanácsolták neki, hogy legalább két hétig ne mutatkozzon a nyilvánosság előtt. Az olasz miniszterelnök második, kórházi éjszakája nyugodtan telt, elrepedt orra kezd rendbe jönni, de két kitört foga miatt még nehezen eszik.

Az olasz miniszterelnököt a milánói dóm kicsinyített másával dobta meg támadója vasárnap egy politikai nagygyűlésen Milánóban.