Be akart lógni egy férfi Berlusconi kórtermébe

Vágólapra másolva!
Megpróbált bejutni egy fiatal férfi Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök kórtermébe Milánóban, de a rendőrök letartóztatták. A kormányfő azért van kórházban, mert egy vasárnap esti milánói kampánygyűlésen egy kis szoborral fejbedobták, emiatt eltört az orra és kitört két foga.
Vágólapra másolva!

Letartóztattak egy fiatal férfit a milánói San Raffaele kórházban, mert megpróbált bejutni abba a kórterembe, amelyben Silvio Berlusconi miniszterelnököt ápolják - közölte az olasz rendőrség az AFP hírügynökséggel. A férfi nem tudott bejutni a kórterembe, mert a kormányőrök és a rendőrök közbeléptek.

A 26 éves, "elmebetegnek tűnő" fiatalember a liftből szállt ki szerda hajnali kettő körül, de a testőrök és a rendőrök azonnal mozgásképtelenné tették a rendőrség szóvivője szerint. "Azt mondta, hogy a miniszterelnökkel akart beszélni. Nem volt agresszív és nem találtak nála fegyvert vagy más veszélyes tárgyat, csak egy hokiütőt a kocsijában" - tette hozzá.

Az olasz kormányfőt vasárnap este egy milánói kampánygyűlés után dobta meg a 42 éves Massimo Tartaglia a Milánói Dóm, fémből készült másával. A politikusnak kitört két foga, berepedt az orra, szája felszakadt, így azóta is kórházban ápolják. Bár fájdalmai ma reggelre erősödtek, az orvosok azt fontolgatják, hogy még szerdán hazaengedik.

Az olasz sajtóban számos bírálat érte a kormányőrséget, hogy túl lassan reagáltak a Berlusconit ért támadáskor.