Kitaszították a papi rendből a különc érseket

Vágólapra másolva!
Kitaszította a Vatikán a papi rendből Emmanuel Milingo zambiai érseket, aki korábbi kiközösítése ellenére is dacolt az egyházi tilalommal, és püspököket nevezett ki. Az ördögűzős miséiről hírhedt Milingo azért küzd, hogy eltöröljék a papi nőtlenséget, 2001-ben maga is megházasodott.
Vágólapra másolva!

Kitaszította a papi rendből Emmanuel Milingo zambiai érseket a Vatikán, miután annak ellenére nevezett ki püspököket, hogy kiközösítették. Jövőbeli kinevezései ezzel automatikusan érvénytelenek lesznek - közölte Ciro Benedettini vatikáni szóvivő.

Milingo 2001-ben azzal bőszítette fel Rómát, hogy feleségül vett egy dél-koreai lelkésznőt, de csak azután közösítették ki, hogy 2006-ban házas férfiakat nevezett ki püspöknek. Milingo azonban nem csak a papi nőtlenség elleni harca miatt volt rosszban a Vatikánnal, de azért is, mert miséin rendszeresen végzett ördögűzést. (Milingóról itt olvashat bővebben.)

A Vatikán szerint XVI. Benedek pápa erőfeszítései ellenére sem mutat megbánást az érsek, de most már semmit sem tehet, amit papként megtehetett.