Kiürítették a Times Square-t egy gyanús jármű miatt

Vágólapra másolva!
Az amerikai hatóságok rövid időre kiürítették szerdán a New York-i Times Square-t egy ott parkoló gyanús jármű miatt. Bombát végül nem találtak, így újranyitották a teret, ahol rendkívüli biztonsági intézkedések mellett készülnek a csütörtöki szilveszteri ünnepségre.
Vágólapra másolva!

A New York-i Times Square-en szerdán gyanús lett a hatóságoknak egy sötét ablakú, rendszám nélküli kisteherautó, amelynek ablakában egy nem létező rendfenntartó erő jele volt. Több lakótömbnyi távolságban lezárták a térre vezető utcákat, és kiürítettek két közeli épületet, köztük azt, amelyben a tőzsde működik.

A rendőrség robotok és távirányítású kamerák segítségével vizsgálta meg a magára hagyott járművet. Bombát nem találtak, csak ruhákat, így helyi idő szerint délután egy órakor megnyitották a lezárt területet.

A New York-i hatóságok rendkívüli biztonsági intézkedések mellett készülnek a Times Square-en a hagyományos szilveszteri mulatságra. A területre nem lehet majd hátizsákot és alkoholt bevinni, az ünneplőket pedig civil ruhás rendőrök és kamerák figyelik majd. A rendőrség sugárzásmérő valamint biológiai veszélyekre figyelmeztető berendezéseket is bevet. A hatóságok azt ígérték: a rendfenntartók "diszkréten" végzik munkájukat, hogy az emberek önfeledten tudjanak ünnepelni.