Lerombolták a Gettómilliomos kislány viskóját

Vágólapra másolva!
Az indiai hatóságok lerombolták a Gettómilliomos című film egyik gyereksztárjának, a 9 éves Rubina Alinak és családjának viskóját. A Mumbai nyomornegyedében élő kislány otthonát idén már harmadszor döntötték le. A viskó útban volt az indiai vasútnak.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban harmadszor döntötték romba Danny Boyle sikerfilmje, a Gettómilliomos (Slumdog Millionaire) egyik gyereksztárjának viskóját. A 9 éves Rubina Ali családjának a Mumbai-i Garib Nagar nyomornegyedben (a Szegények Városában) levő háza útban volt az indiai vasúttársaságnak, ezért a hatóságok - 25 másik otthonnal együtt - lerombolták.

A Gettómilliomos valóban a nyomornegyedben élő gyerekszereplőjének lakóhelyét az elmúlt hónapokban már háromszor döntötték össze az indiai hatóságok - írja a BBC. A hatóságok szerint a filmben a gyerek Latikát játszó Rubina Ali családjának otthonát egy rutinszerű eljárás keretében rombolták le, mert az túl közel volt a város vasútvonalaihoz.

A kislány végignézte a lakás lerombolását, a helyszínen levő újságíróknak pedig azt mondta, a közelben élő rokonaikhoz költöznek, Mumbai Bandra nevű vasútállomása közelébe.

Mumbaiban mindennaposnak számít az engedély nélkül épült viskók lerombolása. A város mintegy 18 millió lakójának több mint fele nyomornegyedekben él.

Forrás: AFP
Rubina Ali (középen) otthonát harmadszor rombolták le. Kattintson a képre és nézze meg az első kilakoltatásról készült fotókat!

Danny Boyle korábban lakást vásárolt Mumbaiban Rubinának és családjának, valamint Azaruddin Iszmael Sejknek - a film másik, 10 éves gyerekszereplőjének -, akinek otthonát májusban rombolták le. A brit rendező ajándékát Azaruddin - a filmben a gyerek Salimot játszó kisfiú - családja elfogadta, de Rubina családja eddig nem volt hajlandó odaköltözni, mert vitába keveredtek a rendező által létrehozott alapítvánnyal, a Jai Ho Trusttal - írja a brit The Times.

A helyi lapok szerint Rubina családja egy 4 millió rúpiát (mintegy 16 millió forintot) érő lakást szeretne, míg az alapítvány által vásárolt lakás csak 2,5 millió rúpiát ( körülbelül 10 millió forintot) ér. Áprilisban a Mumbai-i lapok arról írtak, hogy Rubina apja kijelentette, 200 ezer angol fontért eladná a lányt. Az apa tagadta, hogy ilyet mondott volna, és a vizsgálódó rendőrök sem találtak bizonyítékot.

Danny Boyle-t korábban többször azzal vádolták, hogy kizsákmányolta filmje gyerekszereplőit, akik a szereplésükért mindössze 2000 fontot kaptak. A rendező és Christian Colson producer tiltakozik az igazságtalanságukról szóló vádak ellen, mondván, a közelmúltban még iskolát is találtak Azaruddinnak és Rubinának, akik korábban sosem jártak iskolába. A két gyerek családja havonta kap pénzt, hogy fenntartsa magát, és a 450 ezer fontos költségvetésből gazdálkodó Jai Ho Trust abban is megegyezett a szülőkkel, hogy a gyerekek egy - meg nem határozott - nagyobb összeget kapnak, amint befejezték az iskolát.