Vallomást tett az FBI-nak a detroiti merénylő

Vágólapra másolva!
Több órán át válaszolt a nyomozók kérdéseire az a nigériai férfi, aki aki karácsonykor megpróbált felrobbantani egy amerikai repülőgépet. A Fehér Ház szóvivője szerint a merénylő hasznos információkat adott az FBI-nak.
Vágólapra másolva!

Kihallgatása során "hasznos információkkal" szolgált az amerikai nyomozó hatóságnak az a nigériai férfi, aki karácsonykor megpróbált felrobbantani egy Amszterdamból Detroitba tartó amerikai repülőgépet - közölte kedden a sajtót Robert Gibbs, a Fehér Ház szóvivője. Umar Farouk Abdulmutallab "több órán át válaszolt a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) embereinek kérdéseire. Ennek során hasznos és értékelhető információkhoz jutottunk".

A 23 éves nigériai az alsóneműjébe rejtett robbanóanyagot próbálta meggyújtani a detroiti leszálláshoz készülő repülőgép fedélzetén, ám utastársai felfigyeltek rá, és leteperték. A robbantás nem sikerült, a potenciális merénylő viszont súlyos égési sérüléseket szenvedett. Leszállás után azonnal őrizetbe vették. Első kihallgatásakor azt állította, hogy Jemenben kapott kiképzést az al-Kaida terrorszervezet embereitől.