6,2-es földrengés volt Indonéziában

Vágólapra másolva!
Indonézia Pápua tartományát 6,2-es erősségű földrengés rázta meg csütörtök reggel. Egyelőre nincs hír jelentős károkról vagy áldozatokról.
Vágólapra másolva!

A Richter-skála szerinti 6,2-es erősségű földrengés rázta meg helyi idő szerint csütörtökön reggel Indonézia Pápua tartományát. Egyelőre nincs hír áldozatokról és károkról. Szeizmológusok azt közölték, hogy nem adtak ki szökőárriadót.

Az AFP azt írta, hogy közép-európai idő szerint szerdán kora este több mint fél percen át mozgott a föld a nyugati tartomány fővárosának, Manokwarinak az északnyugati részén. A francia hírügynökség tudósítása szerint nem tört ki pánik a városban. Legutóbb tavaly szeptember 30-án volt földrengés Indonéziában, Szumátra szigetén. Az 7,6-os erősségű volt, és több mint ezer ember halt meg miatta.

Kedden a közép-amerikai Haitit rázta meg egy 7-es erősségű földrengés. A földmozgás olyan erős volt, hogy tönkretette a főváros környékének kommunikációs hálózatát, így még mindig nincsenek megbízható adatok az áldozatok számáról. A haiti rengésről szóló legfrissebb cikkünket itt olvashatja.