Kósza víziló riogatja a montenegróiakat

Vágólapra másolva!
Árvíz miatt szökött meg egy víziló egy magánállatkertből a montenegrói Szkadari-tó partján a múlt héten. Az állat azóta csak csemegézni tér vissza az állatkertbe, amúgy a közelben kószál. Tulajdonosa szerint szelíd, de azért az állatkert őrei kísérik.
Vágólapra másolva!

Megszökött egy víziló a múlt héten egy magán-állatkertből Montenegró déli részén, a Szkadari-tó partján. A Nikicának keresztelt állat akkor oldott kereket, amikor az áradások miatt a víz elöntötte kifutóját, és át tudott úszni a kerítés fölött. Azóta a környéken kószál, és csak néha tér vissza az álltakertbe, hogy kapjon egy kis csemegét.

A vízilovat addig nem tudják befogni, amíg az árvíz vissza nem húzódik - közölte tulajdonosa, Nikola Pejovic, aki szerint a kéttonnás patás "nagyon szelíd és békés", és minden lépését kísérik az állatkert őrei. A víziló, amely körülbelül egy kilométer hosszúságú ösvényt jár be Plavnica környékén, már turistalátványossággá vált.

Nikica hazatér csemegézni

A vízilovak növényevők, de területüket agresszíven védik, és gyorsaságukkal, nagy tömegükkel és hatalmas agyaraikkal komoly veszélyt jelenthetnek az emberekre.