Elfogták a virginiai ámokfutót

Vágólapra másolva!
Szerda reggel, helyi idő szerint 7:10-kor feladta magát a virginiai ámokfutó. A 39 éves férfi kedden nyolc emberrel végzett, majd bevette magát egy erdőbe, ahol a rendőrök körülvették. A férfit a rendőrség kihallgatja.
Vágólapra másolva!

Szerda reggel, helyi idő szerint 7:10-kor a gyilkosságok helyszínéhez közel feladta magát a virginiai ámokfutó. A 39 éves férfit ismeretlen helyre szállították, ahol a rendőrség kihallgatja. A férfi egy erdőben bujkált, amit körbevettek a rendőrök, a hajtóvadászat idejére a környéken élőket kitelepítették.

A férfi az amerikai Virginia államban fekvő Appomattoxban kedden legalább nyolc embert megölt. Hét halottra egy házban találtak rá, egy fiatalember az utcán halt meg. A mészárlást vélhetően egy családi vita váltotta ki, a halottak között van a férfi fia és felesége is. A CNN szerint az elkövető neve Christopher Speight. (Erről bővebben itt olvashat.)

A férfi menekülés közben legkevesebb négyszer rálőtt egy rendőrségi helikopterre, aminek eltalálta az üzemanyagtankját is, ezért a helikopter kényszerleszállást hajtott végre - írja a BBC. Az elkövető kereséséhez az egész államból odavezényelték a rendőröket, kutyákkal, hőérzékelő eszközökkel és a Nemzeti Gárda egyik hőérzékelős helikopterével keresték.

Több mint két évvel ezelőtt Virginia államban történt az Egyesült Államok egyik legvéresebb ámokfutása: 2007 áprilisában egy 23 éves koreai diák a Virginia Tech nevű blacksburgi egyetemen 32 diáktársával és tanárával végzett, majd öngyilkosságot követett el. (Erről bővebben itt olvashat.)