Menekülő utas miatt volt riadó a müncheni reptéren

Vágólapra másolva!
Órákra lezárták a müncheni reptér egyik terminálját, miután egy utas menekülésbe kezdett a biztonsági ellenőrzés közben. Az utast egyelőre nem találják, a rendőrség pedig cáfolta azokat az első híreket, hogy a laptopján robbanószerkezet nyomait találták.
Vágólapra másolva!

Biztonsági riasztást rendeltek el a müncheni reptéren, miután egy utas elmenekült, amikor a laptopját biztonsági ellenőrzés alá vették. Az utas egy lezárt területre futott, a hatóságok egyelőre nem találják - írja a BBC. A férfit még késő este is több száz rendőr kereste. Értesülések szerint egy körülbelül 50 esztendős férfiról van szó, akiről a repülőtéri kamerák könnyen azonosítható videofelvételeket rögzítettek.

Az első beszámolók alapján a laptopon robbanószerkezet nyomát találták, de a rendőrség ezt később cáfolta. Az incidens miatt a reptér 2-es terminálját több órára lezárták, és mintegy tucatnyi repülőjáratot elhalasztottak.

A müncheni reptér a második legforgalmasabb Németországban - írja a BBC. Világszerte fokozták a biztonsági ellenőrzéseket a reptereken, miután karácsonykor egy nigériai férfi az alsónadrágjába rejtett robbanóanyaggal merényletet akart végrehajtani egy Amszterdamból Detroitba tartó járaton.