Feladta magát a virginiai mészáros

Vágólapra másolva!
Ámokfutó lőtt le nyolc embert és kényszerített leszállásra egy rendőrségi helikoptert az amerikai Virginia államban. A férfi egy erdős területre menekült, amit körbevettek az őt üldöző rendőrök, és az ámokfutó helyi idő szerint szerda hajnalban feladta magát.
Vágólapra másolva!

Nyolc ember halt meg az amerikai Virginia államban, amikor egy magányos ámokfutó tüzet nyitott egy házban az ott tartózkodókra kedden éjjel - írja a BBC. A rendőrség hét holttestet talált az Appomattox városában lévő házban. A nyolcadik áldozatot a ház közelében, egy út szélén találták meg, ő a kórházba szállítása közben halt meg. A CNN szerint az elkövető a 39 éves Christopher Speight volt.

Az út szélén fekvő sebesült férfit a helyi seriff helyettese találta meg, aki lövéseket hallott a közelben lévő házból. Az ámokfutó elmenekült. Később a rendőrség közleményt adott ki: "Több mint 100 körzeti megbízott, rendőrtiszt és állami rendőr folytatja a munkát az egész éjszaka folyamán, hogy megállapítsák az elkövető helyét és elfogják őt" - írta a virginiai állami rendőrség.

A férfi egy erdőben bujkált, amit körbevettek a rendőrök, és vidéken élőket mind kitelepítették a hajtóvadászat idejére. Thomas Molnar, az állami rendőrség egyik tisztviselője elmondta, hogy az elkövető szerda reggel, helyi idő szerint 7:10-kor feladta magát, közel a gyilkosságok helyszínéhez. A férfit ismeretlen helyre szállították, ahol kihallgatja a rendőrség.

Az elkövető menekülés közben legkevesebb négyszer rálőtt egy rendőrségi helikopterre is, aminek eltalálta az üzemanyagtankját is, így a helikopter kényszerleszállást hajtott végre. Az elkövető kereséséhez az egész államból idevezényelték a rendőröket, és a Nemzeti Gárda egyik hőérzékelős helikopterét bevetették. Molnar azt mondta, az elhunytak között nők és férfiak is vannak.

Appomattox egyik önkormányzati képviselője, Samuel E. Carter szerint a mészárlást egy családi veszekedés váltotta ki: a vita során az ámokfutó lelőtte feleségét és a fiát. Carter elmondta, hogy egy tizenéves fiú is az áldozatok között van, de nem tudta megmondani, hogy volt-e kapcsolata a családdal. A rendőrség a többi áldozat azonosításán dolgozik.

Az állam kormányzójának szóvivője "borzalmas tragédiának" nevezte a mészárlást. Lövöldözés 2007-ben követelt több áldozatot Virginiában, akkor egy ámokfutó 33 embert ölt meg egy főiskolán.