Halálra ítélték a nőket megerőszakoló szaúdi varázslót

Vágólapra másolva!
Halálra ítéltek egy férfit Szaúd-Arábiában, aki varázslónak kiadva magát nőket zsarolt és erőszakolt meg szerelmi varázsigékért cserébe. A katifi varázsló állítólag 350 nőt szedett rá.
Vágólapra másolva!

Halálra ítélték azt a szaúdi férfit, akit azzal vádoltak, hogy megerőszakolt több mint száz nőt, akiket úgy csalt csapdába, hogy varázslónak mondta magát. Eredetileg 10 év börtönt és ezer korbácsütést kapott, ám pere alatt sorra jelentkeztek az újabb áldozatok, ami miatt súlyosbították a büntetését.

A vádak szerint éveken keresztül tartotta rettegésben az ország keleti felében fekvő Katif városának női lakosságát. Először azzal csábította őket magához, hogy képes szerelmi mágiát gyakorolni, majd titokban lefilmezte a hozzá betérőket, és a felvételekkel zsarolta, illetve meg is erőszakolta őket. A hatóságok számos videokamerát, 200 videokazettát és 180 adatlemezt találtak, amelyeken az áldozatairól készült felvételeket tárolta. A szaúdi al-Rijád szerint akár 350 nőt is rászedhetett.

Akkor bukott le, amikor egy általa sikertelenül megkörnyékezett nő hozzátartozója jelentette az ügyet a vallási rendőrségen. Egy másik nő pedig a varázslót csalta csapdába, amikor elment hozzá, hogy a férjére kérjen varázsigét. A nő videóra rögzítette, ahogy a férfi a varázsigéért cserébe egy meztelenfotót és ötezer riált kért tőle. Az al-Rijád szerint a varázsló miatt három válás is történt.