Gyanús por miatt kiürítették a manchesteri repteret

Vágólapra másolva!
Kiürítették a manchesteri reptér egy részét szombaton, miután gyanús port találtak az egyik utasnál. Az anyagot még vizsgálják, a rendőrség szerint közvetlen veszélyről nem volt szó. Nagy-Britanniában pénteken jelentették be, hogy terrortámadástól tartanak.
Vágólapra másolva!

Kiürítette szombaton a rendőrség Manchester repterének egyik terminálját "vegyi incidens"-re hivatkozva. A bejelentés szerint egy huszas éveiben járó férfi gyanús fehér port akart felvinni az egyik repülőgépre, amit az ellenőrzésnél meg is találták a reptér alkalmazottai. A csomag tulajdonosáról csak annyit közöltek, hogy egy ázsiai férfi, aki a londoni Heathrow reptérre akart utazni. Leor Giladi rendőr-főfelügyelő később azt mondta: nem volt "azonnali veszély". Az AFP értesülése szerint az esetet nem minősítették terrorista-jellegűnek a rendőrök.

A rendőrség azt közölte, hogy még tart a vizsgálat, a kiürítés elővigyázatosságból történt. A brit belügyminiszter pénteken a második legmagasabb szintre, "súlyosra" emelte a terrorkészültség szintjét, ami azt jelenti, hogy "nagyon valószínű" egy merénylet-kísérlet Nagy-Britanniában. Londonban a jövő héten rendeznek nemzetközi konferenciákat, amelyeken Jemenről és Afganisztán lesz szó.

Egy hónappal ezelőtt egy Amszterdamból Detroitba tartó járatot akart felrobbantani egy 23 éves férfi, akiről kiderült, hogy az Al-Kaida jemeni ágával volt kapcsolatban.