Vágólapra másolva!
A világ szolgálatában a papoknak jobban kell használniuk a médiát, hogy betölthessék szerepüket - mondta szombaton XVI. Benedek pápa, aki beszédében internetezésre buzdította a papokat.
Vágólapra másolva!

Felhívta a katolikus papok figyelmét a pápa szombaton, hogy használják okosan az internetet. XVI. Benedek úgy fogalmazott, a kereszténység üzeneteit sok minden akadályozhatja azokon a keresztutakon, amelyeket a internetes világ teremt, de "isten megfelelő helyet ad mindenkinek, bármilyen életkorú is legyen az ember".

"A papok egy új korszak küszöbén állnak, az új technikák mélyebb kapcsolatokat teremtenek az egymástól nagy messzeségben élők között, ezért a világ szolgálatában a papoknak jobban kell használniuk a médiát, hogy betölthessék szerepüket" - közölte a 82 éves római katolikus egyházfő, aki szerint a digitális kommunikáció csaknem határtalan lehetőségei miatt, "a pásztoroknak hatékonyabbá kell tenniük erőfeszítéseiket, illetve tevékenységüket". A pápa ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy az új kommunikációs világban is a legfontosabb feladata az a papnak, hogy hű maradjon hivatásához.

A Vatikán kommunikációval foglalkozó testülete szerint a pápai üzenet bátorítás akar lenni, hogy új szemléletre van szükség az egyház pásztori szerepét tekintve a digitális világban. A Vatikánnak régóta van honlapja, amelyen jelenleg nyolc nyelven lehet az információkat olvasni. Tavaly a római katolikus egyház központja egy hírcsatornát is indított a Youtube fájlmegosztó oldalon. 2009 májusában az egyház belépett a közösségi oldalak világába is.