Megérkezett három guantánamói fogoly Szlovákiába

Vágólapra másolva!
Három guantanámói fogoly érkezett Szlovákiába hétfő hajnalban - mondták a szlovák hatóságok. Az egyik tévécsatorna szerint a korábbi foglyokat az ország északkeleti részében lévő menekülttáborba szállították.
Vágólapra másolva!

Szlovákia hatóságai hétfőn megerősítették, hogy három guantanámói fogoly érkezett az országba. "Szlovákiába érkezett hétfőn hajnalban a guantanámói tábor három rabja" - mondta a szlovák rendőrség szóvivője, Martin Koch rendőrségi szóvivő az AFP francia hírügynökségnek. "A rendőrség nem kommentálja az ügy további részleteit, és nem ad információkat a három férfival kapcsolatban" - tette hozzá.

A szlovák Markíza televízió vasárnap este adta hírül, hogy a kassai repülőtéren landolt gép guantanámói utasait az ország északkeleti részébe, a Homonna városban lévő menekülttáborba szállították. A híradásra reagálva vasárnap este a szlovák külügyi szóvivő Peter Stano azt mondta, hogy a foglyok még nem érkeztek meg.

Szlovákia az Európai Unió és a guantanámói tábort felszámoló Egyesült Államok közti megállapodás értelmében vállalta, hogy három rabot fogad be a Kuba szigetén működő amerikai fogolytáborból.