Mentőhelikopterrel vittek kórházba egy síbalesetben megsérült magyar fiút

Vágólapra másolva!
Súlyosan megsérült egy síelő magyar fiú Kelet-Karintiában, mentőhelikopterrel vitték kórházba. A bécsi magyar konzulátus szerint a fiú kicsúszott a pályáról, és a bozótba vágódott.
Vágólapra másolva!

Súlyosan megsérült egy magyar tizenéves fiú síelés közben Ausztriában - közölte honlapján az ORF osztrák rádió. A 16 éves tanuló a kelet-karintiai Klippitztörl síparadicsomban szenvedett balesetet vasárnap. A fiút mentőhelikopterrel szállították a tartományi székhely, Klagenfurt baleseti kórházába.

A bécsi magyar konzulátus szerint a fiú töréseket szenvedett, miután kicsúszott a pályáról, és a bozótba vágódott. Az állapota nem életveszélyes, valószínűleg két napon belül hazaengedik - mondta Ambrusz Éva konzul.

A hétvégén az ORF szerint több súlyos síbaleset is történt a karintiai sípályákon, amelyekben többek között egy 6 éves osztrák fiú és egy 54 éves német turista is megsérült: előbbinek a karja, utóbbinak a lába sérült súlyosan. A mentőhelikopternek is akadt még dolga a hétvégén, amikor egy 11 éves diák fának ütközött, és lábát törte, illetve amikor egy 16 éves osztrák fiú agyrázkódást szenvedett: egyiküket Linzbe, másikukat Villachba szállították.